Ciuperci umplute, reteta de post

de Ina in Mancaruri de post, 23 Mar 2018 | 4505 vizualizari

 

Simple sau umplute, ciupercile la gratar sunt delicioase :X 

 

INGREDIENTE

  • 30 ciuperci marisoare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute, reteta de post:

Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece.

Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Stropim ciupercile cu ulei si le condimentam cu un praf de sare.

Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea mare, apoi le calim 50 ml ulei incins impreuna cu coditele de ciuperci tocate . 

Cand legumele s-au inmuiat si si-au lasat sucul, oprim focul . Potrivim de sare si piper. Cu acest amestec umplem ciupercutele si dam tava la cuptor. Sunt gata cand se rumenesc usor deasupra . 

Eu am ales sa le coc 15 minute pe programul de gratar ( la 280 grade Celsius ), dar pot fi pregatite si la cuptor obisnuit, 30-40 minute la 180. 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la numarul tavilor

2

Timpul de coacere depinde si de marimea ciupercilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de ștevie cu orez